Meer dan 100.000 Canariërs ouder dan 16 jaar maakten op 24 uur tijd een afspraak om zich te laten vaccineren

Geschreven op 25-05-2021


Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft maandagmorgen het webadres canariassevacuna.com online gezet waarop elke inwoner ouder dan 16 jaar, ongeacht het eiland, een afspraak kon maken om zich te laten vaccineren.

Tijdens de eerste uren dat de website actief was, werden er meer dan 30.000 aanvragen verwerkt, waardoor de server een tijdje overbelast geraakte. De applicatie werkte met horten en stoten, waardoor sommige gebruikers niet onmiddellijk een afspraak konden vastleggen en hun gezondheidscentra of de 012 belden. Uiteindelijk werden er op 24 uur tijd 100.000 aanvragen geregistreerd en kregen zo goed als alle aanvragers met enig uitstel de bevestiging van hun aanvraag.

Volksgezondheid heeft laten weten dat er enkel een afspraak kan gemaakt worden via het internet. De gebruiker vult een formulier in met zijn gegevens en zijn mobiele telefoonnummer dat door het ministerie van Volksgezondheid zal worden gebruikt om het te vergelijken met de gegevens van zijn ‘tarjeta sanitaria’, deze eventueel aan te passen en bij te werken om het hele vaccinatieproces te versnellen. De patiënt ontvangt vervolgens twee dagen voordien een sms met de afspraak om zich te laten vaccineren op een van de geautoriseerde punten.

Zelfs de president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, berichtte op Twitter over de opening van deze website en was erg verheugd dat de Canarische samenleving massaal heeft gereageerd om zich te laten vaccineren.

Er zijn momenteel 306.587 mensen volledig geïmmuniseerd, wat neerkomt op 16,39% van de totale bevolking, terwijl 673.031 Canariërs minstens één vaccin hebben toegediend gekregen of 35,97%.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).