De gemeente Icod de los Vinos (Tenerife) ontvangt een onderscheiding voor zijn inzet voor het klimaat

Geschreven op 26-05-2021


De gemeenteraad van Icod de los Vinos ontving afgelopen vrijdag de prijs voor zijn acties en inzet voor het klimaat, uitgereikt door het ‘Red Española de Ciudades por el Clima de la Federación de Municipios y Provincias (FEMP), in samenwerking met het ‘Oficina Española de Cambio Climático’.

De prijsuitreiking werd gehouden op het hoofdkantoor van de FEMP en het doel van deze prijzen is om lokale gemeenten te erkennen voor hun inspanningen en projecten in de strijd tegen de klimaatverandering.

In deze achtste editie zijn de awards voor ‘Buenas Prácticas Locales por el Clima’ uitgereikt in zeven categorieën. Icod de los Vinos heeft de onderscheiding ontvangen in de categorie Burgerparticipatie met zijn project ‘Plataforma de participación Icod contra el cambio climático’.

Dit ‘platform voor burgerparticipatie tegen de klimaatverandering’ is het resultaat van één van de acties die werden aangekondigd op 5 juni 2020 ter gelegenheid van de Wereldmilieudag. De burgemeester van Icod, Francis González, benadrukte dat het oorspronkelijke idee reeds teruggaat tot 21 september 2019 toen de lokale overheid de doelstelling aankondigde ‘om de inspanningen te verhogen zodat de gemeente een maatstaf wordt in de strijd tegen de klimaatverandering’.

En vandaag werd de gemeente samen met al onze inwoners beloond voor hun inzet en medewerking en Icod de los Vinos zal zich blijven inzetten tegen de klimaatverandering en we willen een voorbeeld zijn voor alle andere gemeenten en steden, aldus een oprecht tevreden burgemeester.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).