Een gepensioneerde, zijn blinde dochter en zijn zieke vrouw, staan op het punt dakloos te worden

Geschreven op 27-05-2021


Embarek Abeid, 73 jaar, heeft al een aantal dagen niet geslapen. Degenen die hem kennen in San Isidro (Granadilla de Abona), waar hij reeds 22 jaar woont, omschrijven deze Saharaanse burger van Spaanse nationaliteit als een "serieuze" en "eerlijke" persoon.

Sinds 2010 woont hij in een gehuurd appartement in de calle Anaga, waar hij 24 uur per dag zorgt voor zijn vrouw Lahdiya (65), die de ziekte van Parkinson heeft, en zijn dochter Naima (32), die blind is en een lichamelijke handicap heeft. Hij onderhoudt zijn gezin met zijn kleine pensioentje en de bijdrage die zijn gehandicapte dochter ontvangt.

Hoewel hij steeds de 350 euro huur per maand per overschrijving heeft betaald zoals overeengekomen, vertelde de eigenaar van het huis hem in 2019 dat hij het contract niet zou verlengen en dat hij daarom het huis zou moeten verlaten. Embarek vertelde hem dat hij bereid was om tot 100 euro per maand meer te betalen, maar de eigenaar wilde hier niet op ingaan. Embarek vermoedt dat hij het gebouw met drie verdiepingen wil gaan inzetten voor vakantieverhuur.

De eigenaar bracht de zaak Embarek in 2019 voor de rechtbank en nadat de rechter in eerste instantie Embarek bescherming had geboden, is de huiseigenaar in beroep gegaan en heeft de rechter nu verklaard dat de huurovereenkomst verstreken is. Embarek en zijn gezin worden gedwongen te vertrekken. Dit werd hem een ​​maand geleden meegedeeld en de grote vraag is nu waar naartoe en wanneer?

Ik ben al weken op zoek naar een andere woning maar er is niets, zegt Embarek. De prijzen zijn erg duur en we kunnen de 600 of 700 euro die ze hier vragen niet betalen. Ik kan geen huis vinden tegen een redelijke prijs en ik weet niet meer wat ik moet doen, ik ben bang dat ze me op een dag het huis uitzetten.

Een tijdje geleden heb ik een brief geschreven aan de sociale dienst van Granadilla de Abona, waar ze me kennen vanwege de ernstige handicap van mijn dochter, maar ze hebben me nog steeds geen antwoord gegeven, aldus Embarek. Ik hoop dat de gemeenteraad ons zal helpen want ik ben ten einde raad.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).