Korte nieuwsitems

Geschreven op 27-05-2021


Sinds maandag hebben ongeveer al 200.000 Canariërs vanaf 16 jaar zich aangemeld via de website www.canariassevacuna.com om een afspraak te maken voor een vaccinatie. Dit is toch wel een teken van de buitengewone belangstelling van de bevolking om zo vlug mogelijk gevaccineerd te zijn.

Het carnaval van 2022 zal als thema Science Fiction hebben en zal het feest worden van het definitieve afscheid van de pandemie. Meer dan 6.000 mensen hebben een keuze gemakt uit de drie voorgestelde thema's en Science Fiction is als winnaar uit de bus gekomen met meer dan de helft van de stemmen.

Het team van de gerechtelijke politie van de Guardia Civil van Puerto de la Cruz (Tenerife) heeft vier mannen gearresteerd voor een gewelddadige overval op een fastfoodrestaurant in de gemeente La Orotava. De arrestanten maakten deel uit van een criminele organisatie en worden beschuldigd van meerdere diefstallen.

Drie steden op de Canarische Eilanden behoren tot de 15 steden met de hoogste werkloosheid in Spanje, volgens de ‘Indicadores Urbanos 2021’ die woensdag werden gepubliceerd door het ‘Instituto Nacional de Estadística’ (INE). Concreet gaat het om Santa Cruz de Tenerife, Telde en Santa Lucía de Tirajana, de laatste twee op Gran Canaria.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 36-jarige man, met eerdere veroordelingen, gearresteerd voor vier misdaden van diefstal met geweld en intimidatie gepleegd tijdens de eerste twee weken van mei in de wijk El Sobradillo in Santa Cruz op Tenerife. De dader bestelde pizza, wachtte de bezorger op en bedreigde hem vervolgens met een mes en verplichtte hem al zijn cash geld af te geven.

Het aantal sterfgevallen ten gevolge van Covid-19  is op de Canarische Eilanden met 63% verminderd na vijf maanden vaccinatie. De sterfgevallen in januari, met de derde golf in de maak, waren drie keer zo hoog als die van de afgelopen maand.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 17-jarige jongeman in Las Palmas de Gran Canaria gearresteerd voor een misdrijf van diefstal met geweld. Hij heeft een dakloze bespot, geslagen en beroofd van... 4 euro, zijn horloge en zijn identiteitsbewijs.

Het oceanografisch schip 'Ángeles Alvariño', uitgerust met een sonar en een onderwaterrobot, is op weg naar het eiland Tenerife om mee te zoeken naar de meisjes Anna en Olivia, die op 27 april verdwenen samen met hun vader Tomás Gimeno.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).