De kans bestaat dat het Verenigd Koninkrijk de Canarische Eilanden afzonderlijk gaat evalueren

Geschreven op 27-05-2021


De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft de mogelijkheid geopperd om haar reisaanbevelingen voor Spanje aan te passen op een zodanige manier dat de Balearen en de Canarische Eilanden afzonderlijk zullen worden geëvalueerd. Hierdoor kunnen de eilanden op de groene lijst van bestemmingen komen te staan terwijl het vasteland Spanje nog steeds rood kleurt. De volgende aanpassingen worden verwacht op 7 juni.

Zolang Spanje rood kleurt, raden de Britse autoriteiten niet alleen niet-essentiële reizen af, maar moeten de Britten ook verschillende tests afleggen en in quarantaine gaan bij terugkomst in hun land.

De staatssecretaris voor Luchtvaart, Robert Courts, heeft het voorstel gelanceerd voor een afzonderlijke beoordeling voor de twee Spaanse archipels en de Griekse eilanden, allemaal populaire bestemmingen van de Britten die op de groene lijst kunnen terechtkomen.

De regering is op dit voorstel ingegaan en heeft het ‘Joint Biosecurity Centre’ gevraagd om de eilanden afzonderlijk te analyseren wanneer het de gegevens presenteert die het alarmniveau voor de verschillende territoria zullen bepalen, volgens bronnen van de krant 'The Guardian'.

Een goed voorteken is dat TUI UK tot 28 juni al zijn vluchten heeft geschrapt naar de bestemmingen die oranje of rood kleuren op de lijst van de Britse regering, zoals Spanje, maar heeft een uitzondering gemaakt voor de Canarische Eilanden en de Griekse eilanden. Zo zullen er vanaf vandaag vluchten zijn naar Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife en vanaf 7 juni ook naar La Palma.

Dit kan erg belangrijk zijn voor de heropstart van het toerisme en de economie bij het begin van het zomerseizoen daar het Vereningd Koninkrijk leverancier is van het grootste aantal toeristen op de Canarische Eilanden, gevold door Duitsland.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).