De zee beschadigt opnieuw de Plaza de la Patrona de Canarias in Candelaria

Geschreven op 27-05-2021


De sterke golven hebben grote schade aangericht aan de Plaza de la Patrona de Canarias, waar de zeven overgebleven beelden staan ​van de negen ‘menceyes’. Twee beelden (Roen en Tegueste) werden reeds weggehaald op 26 februari toen er een grondverzakking plaatsvond waar de 2 beelden stonden.

Twee dagen lang hebben de grote golven ingebeukt op het plein en dinsdagavond was er opnieuw een grondverzakking en werd de veiligheidsrailing mee de zee ingesleurd en overal lagen er tegels op de grond zoals op de onderstaande foto is te zien. Gisteren hebben de arbeiders van de gemeente het gebied afgezet uit voorzorg en uiteraard voor de veiligheid van de bezoekers.Vandaag staat er een vergadering met Costas gepland om te proberen een oplossing te vinden die een einde maakt aan deze situaties van onveiligheid en die in overeenstemming is met het rehabilitatieproject van de Plaza de la Patrona de Canarias. Een van de mogelijkheden die in overweging wordt genomen, is de aanleg van een onderwatergolfbreker, vergelijkbaar met die in San Andrés, om te voorkomen dat de zee vrij spel heeft en met volle kracht op het plein inbeukt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).