De Canarische Eilanden, een van de regio's met onvoldoende sociale voorzieningen

Geschreven op 28-05-2021De Canarische Eilanden zijn, samen met Madrid, Murcia en Cantabrië, een van de vier gemeenschappen met onvoldoende en slecht werkende sociale diensten, volgens de ‘Índice de Desarrollo de los Servicios Sociales’ (IDEC) voor 2020.

Vooral de inefficiëntie in de dienstverlening als gevolg van de "overlappingen" tussen administraties is een zware last voor de bevolking.

De diensten die de grootste onvoldoende halen op de Canarische Eilanden in verhouding tot het staatsgemiddelde zijn te vinden in de zorg voor hulpbehoevenden, het minimuminkomen, woonzorgcentra voor ouderen en het gebrek aan technisch personeel in het netwerk van sociale basisvoorzieningen.

Zes regio's hebben hun score verbeterd ten opzichte van 2018, maar 11 hebben hun gegevens zien verslechteren, waaronder de Canarische Eilanden, die de IDEC met 0,35 punten zagen dalen tot 3,40. Het nationale gemiddelde van de IDEC bedraagt 5,33 punten met het Baskenland en Navarra bovenaan de lijst met 7,95 en 7,90 punten.

De IDEC op de Canarische Eilanden stond op 1,80 punten in 2012, steeg tot 3,75 in 2018 en is gedaald tot 3,40 in 2020, waardoor ze op de derde laatste plaats staan van gans Spanje. In bijna alle diensten scoren de Canarische Eilanden onder het gemiddelde.

Als men de complexiteit van de dienstverlening op de eilanden bekijkt, is de inefficiëntie de belangrijkste oorzaak van het falen, aldus het rapport.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).