De Canarische Eilanden en de Balearen gaan hand in hand bij de heropening van het toerisme

Geschreven op 27-05-2021De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, en zijn collega uit de Balearen, Francina Armengol, hebben besloten om de strategie en de maatregelen te delen voordat de heropening van het internationaal toerisme plaatsvindt, een proces waaraan de Spaanse regering het startsein gaf met de aankondiging dat de Britten vanaf 7 juni naar Spanje kunnen komen zonder beperkingen.

In ieder geval zal de regering van de Canarische Eilanden, net als de autoriteiten van de andere autonome gemeenschappen, zich moeten houden aan wat wordt opgelegd door de staat. Dus, of u het ermee eens bent of niet, vanaf maandag 7 juni zullen de Britten de archipel kunnen betreden zonder beperkingen.

Daarom werkt de Canarische regering er nu aan om de binnenkomst van zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen zoveel mogelijk te normaliseren. En ze doen dat samen met de regering van de Balearen zodat de strategie van beide regio's in grote lijnen hetzelfde zal zijn.

Afgezien van de details zullen er geen grote verrassingen zijn in de tekst die is opgesteld door de gezondheidstechnici. Zo zullen de Canarische eilanden hun grenzen openen zonder enige belemmering voor mensen, ongeacht hun nationaliteit, die bewijzen dat ze zijn ingeënt tegen Covid-19. Het moet nog worden beslist wat te doen met reizigers die voorlopig slechts één inspuiting hebben gekregen.

In principe is het idee, zowel op de Canarische Eilanden als op de Balearen, dat buitenlanders wel het volledige vaccinatieschema nodig hebben, al zal dat niet meer gelden voor het Verenigd Koninkrijk waarvoor de Spaanse regering van Pedro Sánchez heeft besloten de grenzen te openen zonder enige vorm van belemmering.

Eveneens in lijn met het besluit van de centrale uitvoerende macht, zullen beide archipels de eisen verlagen aan mensen uit landen of gebieden waar de pandemie onder controle is, dat wil zeggen waar de incidentie van het virus onder een bepaalde drempel ligt. Voor de buitenlandse toeristen werd er voorgesteld om de eisen te verlagen als ze uit een land komen waar de cumulatieve incidentie lager is dan 50 gevallen per 100.000 inwoners. Wat deze eisen dan nog zullen zijn, is nog niet duidelijk en het is mogelijk dat de verplichte PCR-test vervalt.

Buitenlandse toeristen die uit een zone komen waar de cumulatieve incidentie lager is dan 25 gevallen per 100.000 inwones moeten sowieso geen PCR-test meer afleggen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).