Korte nieuwsitems

Geschreven op 27-05-2021Het ministerie van Volksgezondheid rapporteerde woensdag dat er meer dan 1.000.000 vaccins zijn toegediend op de Canarische Eilanden en ongeveer 312.705 mensen zijn reeds volledig geïmmuniseerd. 703.934 personen hebben ten minste één dosis van het vaccin gekregen.

De evolutie van een Covid-19-uitbraak in de penitentiaire inrichting van Tenerife II zorgt ervoor dat voorlopig alle activiteiten en bezoeken worden opgeschort. Momenteel zijn er ongeveer 30 gevangnen besmet met het virus waarvan enkelen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Supermarktketen HiperDino droeg in 2019 1,54% bij aan het bruto binnenlands product (bbp) van de Canarische Eilanden, met een totale economische impact van 724,98 miljoen euro. Het is ook de leidende keten in het creëren van banen op de archipel met bijna 8.000 werknemers.

Een man, 45 jaar oud, raakte woensdag zeer ernstig gewond na een val van een rots in Anaga. De GES-helikopter kon het slachtoffer lokaliseren en heeft hem overgebracht naar de luchthaven Tenerife Noord vanwaar hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Een 43-jarige man is woensdagmiddag matig gewond geraakt toen hij met zijn motor in aanrijding kwam met een auto op de TF-66 in Guaza in de gemeente Arona.

Het Hooggerechtshof bevestigde de gevangenisstraf van 66 jaar voor de pedofiele fotograaf uit La Orotava die tussen 2014 en 2017 pornografische beelden van een dozijn minderjarigen vastlegde. Bovendien heeft de bovengenoemde persoon een aantal van de slachtoffers seksueel misbruikt in hotels in Puerto de la Cruz. Hij werd reeds in 2009 veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor soortgelijke misdrijven.

In april bevond 10,9 procent van de werkende bevolking van de Canarische Eilanden zich nog steeds in de ERTE (tijdelijke werkloosheidsregeling), dat is het hoogste percentage van gans Spanje en ruim boven het nationale gemiddelde dat 3,3% bedraagt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).