Drie Canarische openbare ziekenhuizen behoren tot de 100 beste van Spanje

Geschreven op 28-05-2021De universitaire ziekenhuizen Nuestra Señora de Candelaria en het Universitario de Canarias op Tenerife en het ziekenhuis Doctor Negrín op Gran Canaria behoren volgens de ‘Monitor de Reputación Sanitaria’ (MRS), een onafhankelijke evaluatie van het gezondheidssysteem, tot de 100 beste ziekenhuizen van Spanje.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft woensdag in een verklaring gemeld dat volgens deze lijst, die sinds 2014 wordt opgemaakt, het Universitair Ziekenhuis Nuestra Señora de Candelaria op plaats 39 staat met 3.685 punten, Doctor Negrín op plaats 46 met 3.623 punten en het Hospital Universitario de Canarias op de 90e plaats met een score van 3.023 punten.

De evaluatie wordt gemaakt op basis van drie pijlers: de prestaties uitgevoerd door de medische professionals; de aanpak van het management en de kwaliteit van de diensten van de laboratoria, de verpleegkundigen en de ziekenhuisapotheken en de analyse van meer dan 180 objectieve indicatoren van de verschillende klinische diensten.

Deze resultaten tonen de kwaliteit van de zorg in de Canarische ziekenhuizen aan, een van de vooropgestelde doelstellingen van het ministerie van Volksgezondheid.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).