Er worden twintig bewakingscamera’s geïnstalleerd in de zone van Las Verónicas

Geschreven op 29-05-2021Arona zal 20 bewakingscamera's installeren in het winkel/uitgaanscentrum Las Verónicas tussen de Avenida Rafael Puig Lluvina en de calle Francisco Andrade Fumero in Playa de Las Américas. De regeringsdelegatie op de Canarische Eilanden machtigde de gemeenteraad om ze te plaatsen na tientallen jaren van claims van inwoners en handelaars in de zone.

De kwestie werd reeds besproken tijdens een ontmoeting tussen de burgemeester van Arona, José Julián Mena, en de toenmalige regeringsafgevaardigde, Elena Máñez, tijdens een lokale veiligheidsraad in El Fraile in 2018.

Voor de toelating van het plaatsen van camera's van dit type is niet alleen een aanvraag van de gemeente en de autorisatie van de regeringsdelegatie vereist, maar ook allerlei rapporten van de staatsveiligheidstroepen en -organen, de lokale politie en de ‘Comisión de Garantías de la Videovigilancia de Canarias’.

Met deze camera's wordt het mogelijk een gebied te monitoren met een grote toestroom van mensen en waar vooral ’s nachts veel beweging is omwille van een flink aantal uitgaansgelegenheden die daar gelegen zijn.

De burgemeester van Arona legde uit dat na decennia van claims en beloften, het harde werk wordt beloond dat de gemeente in staat heeft gesteld een belangrijke stap voorwaarts te zetten: modernisering en versterking van de veiligheid in een van de drukste en meest karakteristieke zones van de gemeente.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).