Het blijft wachten op de komst van de Britten

Geschreven op 29-05-2021Zoals gisteren reeds werd gemeld is er een kans dat het Verenigd Koninkrijk de Canarische Eilanden afzonderlijk van Spanje gaat evalueren wat betreft de coronacijfers. Want voorlopig blijft het wachten op de komst van de Britten omdat Londen oproept tot voorzichtigheid en aanbeveelt om niet naar Spanje te reizen, ondanks het feit dat hun burgers sinds woensdag het land kunnen binnenkomen zonder enige vorm van sanitaire controle.

Door Spanje en de Canarische eilanden als risicogebied te beschouwen, verplicht het iedereen die naar het land terugkeert om een ​​verplichte quarantaine te doorstaan ​​en twee PCR-tests te ondergaan, wat de reactivering van het toerisme op de eilanden in de weg staat.

De realiteit is dat de landen in oranje momenteel niet voldoen aan de criteria die door onze wetenschappers zijn vastgesteld om groen te worden, zei de Britse staatsrecretaris, Anne-Marie Trevelyan gisteren, die er ook op wees dat reizen alleen is toegestaan ​​in noodsituaties, ook al heeft de regering van Spanje vanaf woensdag de toegangsbeperkingen voor de Britten opgeheven.

Iemand die dus verwachtte dat er vanaf woensdag een stroom van bezoekers op de eilanden zou toekomen of dat er een massa reserveringen zouden geregistreerd worden, had het volkomen mis. Hoewel het aantal vluchten tussen de verschillende luchthavens van de eilanden en het Verenigd Koninkrijk is toegenomen, is er geen drastische verandering opgetreden met betrekking tot het aantal passagiers dat tickets heeft geboekt. Er zijn zelfs luchtvaartmaatschappijen, zoals Jet2, die in ieder geval tot eind juni geen vluchten meer voorzien, dus de verbindingen zijn nog steeds beperkt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).