Korte nieuwsitems

Geschreven op 29-05-2021De regering van de Canarische Eilanden stemde ermee in, na analyse van de epidemiologische cijfers van de eilanden, Gran Canaria te verlagen van alarmniveau 2 naar 1 na verbetering van al zijn indicatoren. De rest van de eilanden blijft op het niveau dat ze waren: Tenerife en Lanzarote (inclusief La Graciosa) op niveau 2 en La Gomera, La Palma, El Hierro en Fuerteventura op niveau 1.

Met een netwerk van meer dan dertig winkels op de Canarische Eilanden, blijft Lidl de Canarische klant benaderen en hun winkelervaring verbeteren. Op 10 jaar tijd heeft Lidl winkels geopend op de vijf eilanden en heeft het al twee grote magazijnen in Güímar (Tenerife) en Agüimes (Gran Canaria).

De Nationale Politie heeft in het zuiden van Tenerife een jonge Duitser gearresteerd waartegen een Europees opsporingsbevel was uitgevaardigd voor drugshandel, afpersing en het toebrengen van slagen en verwondingen. Voor al deze misdaden riskeert de man een gevangenisstraf van 15 jaar.

Een Covid-uitbraak die plaatsvond in een sportschool in Arrecife (Lanzarote) blijft een maand later nieuwe gevallen genereren. Momenteel zijn er reeds 172 mensen besmet geraakt, waarvan 70 die rechtstreeks verband houden met de sportactiviteiten en de rest wordt veroorzaakt in de sociale en familiale kring.

Een boot met 48 migranten aan boord op weg naar Tenerife kon worden onderschept door Salvamento Marítimo op twee mijl van Las Galletas. De cayuco werd begeleid naar de haven van Los Cristianos. Onder de inzittenden bevonden zich 3 vrouwen en 4 minderjarigen. Vier mannen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen.

RIU heeft de verkoop van het driesterrenhotel RIU Don Miguel, gelegen in Playa del Inglés, aan de keten Servatur afgerond. De twee partijen hebben vrijdag de verkoopovereenkomst ondertekend, de verkoopprijs werd niet bekendgemaakt.

Ongeveer 10 miljoen mensen werden door de Canarische nooddienst 1-1-2 geholpen in zijn 23-jarig bestaan. Sinds zijn oprichting heeft het coördinatiecentrum gereageerd op 19 miljoen hulpverzoeken.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).