Geïmmuniseerde Spaanse reizigers mogen de eilanden binnenkomen zonder test

Geschreven op 29-05-2021De Canarische Eilanden zullen vanaf volgende week geen negatieve test meer eisen van de Spaanse reizigers die hier aankomen en die eerder zijn ingeënt tegen het coronavirus of die de ziekte hebben overwonnen.

Dit is door de Canarische regering overeengekomen tijdens de Raad van Bestuur afgelopen donderdag. Het ministerie van Volksgezondheid zal in een besluit de voorwaarden specificeren waaraan nationale reizigers moeten voldoen en deze wijziging wordt waarschijnlijk aanstaande maandag van kracht.

Een negatieve test blijft echter wel verplicht voor alle Spaanse burgers die nog niet zijn ingeënt of die de ziekte nog niet hebben overwonnen.

Wat betreft de internationale reizigers mag niet worden vergeten dat dit een zaak is van de Spaanse overheid. De president van Spanje, Pedro Sánchez, kondigde deze week op de toerismebeurs Fitur wijzigingen aan in de vereisten, waarover de volgende dagen meer duidelijkheid zal worden geven en die vanaf 7 juni in werking zouden treden.

Tijdens de bijeenkomst van de Interterritoriale Commissie van afgelopen woensdag werd overeengekomen dat de gezondheidsdiensten van de autonome gemeenschappen verantwoordelijk zullen zijn voor de afgifte van het digitale Covid-certificaat, dat een zeer belangrijke stap zal zijn om de mobiliteit op een veilige manier terug op gang te brengen in Spanje en de rest van Europa vanaf 1 juli.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).