Spanje doet mee aan de piloottest van het Covid-certificaat vanaf 7 juni

Geschreven op 30-05-2021De president van de Spaanse regering, Pedro Sánchez, maakte vrijdag bekend dat Spanje vanaf 7 juni zal deelnemen aan een algemene test van de Europese Unie voor de implementatie van het digitale Covid-certificaat dat de mobiliteit tussen de Europese burgers zal vergemakkelijken.

Hij deed deze aankondiging in Soria naar aanleiding van de opening van de ‘IV Feria Nacional para la Repoblación de la España Rural’. Hij benadrukte de goede evolutie van het vaccinatieproces wat uiteraard heel belangrijk is voor het economisch herstel.

Niet alleen de vaccinaties maar ook het herstel van de mobiliteit wordt als essentieel beschouwd, vooral in een land als Spanje waarvan de economie nauw verbonden is met de toeristische sector.

Deze piloottest is belangrijk om vervolgens het Covid-certificaat in gans Europa in gebruik te nemen vanaf 1 juli. Het is een nieuw element van hoop voor de toeristische sector, aldus Sánchez.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).