Korte nieuwsitems

Geschreven op 30-05-2021De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, maakte vrijdag bekend dat in de komende acht weken 1,3 miljoen vaccins op de eilanden zullen aankomen, waardoor 70% van de bevolking voor 1 augustus zal gevaccineerd zijn.

Een 43-jarige man is met zijn motor van de weg geraakt en in de ravijn terechtgekomen in Valle Tabares in La Laguna. Hij liep daarbij vrij zware verwondingen op aan de bovenste ledematen en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 63-jarige man liep meerdere ernstige verwondingen op toen hij met zijn motorfiets in botsing kwam met een auto in Arona (Tenerife). Het ongeluk vond vrijdag plaats rond 14.22 uur in de calle Carmen Pera Moya.

Een boot met 33 migranten aan boord werd zaterdag onderschept op ongeveer 40 kilometer ten noorden van Lanzarote en werd overgebracht naar de haven van Puerto del Rosario. Het betreft 30 mannen en 3 vrouwen, die allemaal in goede gezondheid verkeren.

De Cabildo van Tenerife verwerpt de huisuitzettingen door 'gierenfondsen'. Ze dringen er bij de rechtbanken op aan om dit fenomeen te stoppen. Zo worden er in de wijk El Tablero in Santa Cruz 17 gezinnen bedreigt met huisuitzetting. Evenzo herhaalde de regering de extreme urgentie om de gezinnen in kwetsbare situaties, die onder deze dreiging op Tenerife leven, te identificeren en te steunen.

Een 30-jarige kitesurfer is overleden nadat hij ten val was gekomen in een rotsachtig gebied aan het strand van Famara in de gemeente Teguise op Lanzarote. Hij werd met een ernstige hoofdwonde nog overgebracht naar het ziekenhuis maar uiteindelijk kwam alle hulp te laat.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).