De Canarische Eilanden, koploper in Spaanse animatie producties

Geschreven op 31-05-2021Ongeveer tien van de dertig belangrijkste Spaanse bedrijven die animaties maken, bevinden zich op de eilanden vanwege de belastingvoordelen van de ‘ZEC’. Dit is een zone met lage belastingen die is gecreëerd om de economische en sociale ontwikkeling van de Canarische Eilanden te bevorderen.

De Canarische Eilanden hebben een zakelijk systeem ontwikkeld rond de animatie industrie en onder de paraplu van de ZEC opereren allerlei internationale organisaties. De recente coproductie tussen Mondo TV Producciones Canarias en ClanTV, een Spaanse kinderzender, heeft een nieuwe tekenfilmserie opgeleverd met de naam Annie & Carola. Het is een avonturenkomedie die de positie van de Canarische animatiebedrijven opnieuw versterkt.

Om de nieuwe serie te promoten heeft Mondo TV Producciones Canarias een bezoek georganiseerd aan zijn nieuwe kantoren, die in september in gebruik zullen worden genomen. Hiermee zet het bedrijf, dat meer dan vijftig medewerkers telt, een nieuwe sprong voorwaarts in zijn expansiestrategie dankzij zijn projectie op de internationale animatiemarkt.

Andere belangrijke spelers buiten Mondo TV Producciones Canarias, die op de Canarische Eilanden zijn gevestigd zijn Tomavisión Studio, 3 Doubles Producciones, Anima Kitchent Canarias, Animation Altlantis Studio, Birdland Entertainment en Koyi Talent.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).