De zoektocht naar de verdwenen meisjes op Tenerife gaat verder (video)

Geschreven op 31-05-2021


Het is al meer dan een maand geleden dat de kleine Anna en Olivia met hun vader zijn verdwenen, wat momenteel wordt beschouwd als een ouderlijke ontvoering. De onderzoekers hebben reeds alle mogelijke middelen ingezet om de verblijfplaats van de meisjes te vinden en daar komt nu nog een extra hulpmiddel bij.

Het is het oceanografische schip 'Ángeles Alvariño', uitgerust met een sonar en een onderwaterrobot. Zijn technologie is in staat om digitale beelden van het oppervlak van de zeebodem te maken en de meest voorkomende toepassingen zijn onder meer het gedetailleerd in kaart brengen van de kenmerken van de zeebodem, het lokaliseren van leidingen en kabels, het zoeken naar objecten of archeologische vindplaatsen.

Het schip heeft ook een onderwaterrobot, de ROV Liropus 2000, eigendom van het Spaanse Instituut voor Oceanografie, die objecten in de zee tot 2.000 meter diep kan bergen. Uitgerust met zeven camera's kan het de zeebodem scannen, livebeelden verzenden en zelfs monsters verzamelen.

De 'Ángeles Alvariño' is ondertussen op Tenerife aangekomen en zal de volgende dagen het volledige gebied scannen waar de op drift geslagen boot van Tomás Gimeno werd aangetroffen, een zeemijl van Puertito de Güímar.

Zoals gemeld door het ‘Centro de Coordinación Operativa de la Administración Local’ (Cecopal) werd vrijdag nogmaals de hele kustlijn aan boord van een zodiac uitgekamd tussen Playa de Antequera en de grens met de gemeente El Rosario. Alle baaien, stranden, grotten, kliffen en kleine nederzettingen langs de kust werden gecontroleerd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).