Juni wordt toch weer een verloren maand volgens de hoteliers en touroperators op de Canarische Eilanden

Geschreven op 31-05-2021Omdat het Vereningd Koninkrijk de Canarische Eilanden nog steeds niet op hun groene lijst van veilige bestemmingen heeft gezet, gaat ook de maand juni verloren volgens de touroperators en de hoteliers. Al zouden de Britse gezondheidsautoriteiten de eilanden de volgende dagen tot de veilige gebieden rekenen, dan nog komt deze beslissing te laat om de maand te redden.

Luchtvaartmaatschappijen als Jet2 hebben de handdoek al in de ring gegooid en zullen de komende vier weken niet naar de Canarische Eilanden vliegen. En in de hotels vindt er een massale omboeking van reserveringen plaats naar een latere datum.

De hoop van de sector is niet meer zozeer gericht op 7 juni, wanneer Londen zal beslissen of de Canarische Eilanden op de groene lijst komen te staan maar wel dat Brussel een overeenkomst kan bereiken met het Verenigd Koninkrijk om ook gebruik te maken van het digitale Covid-certificaat, wat het reizen tussen de regio en de Britse eilanden zou vergemakkelijken vanaf 1 juli.

Zolang de Canarische Eilanden oranje kleuren, blijft het Brits toerisme geblokkeerd. Dat bevestigde ook Steve Heapy, directeur van Jet2, die erop wees dat tot 85% van de Jet2-klanten niet willen reizen naar ‘oranje’ bestemmingen.

Het ‘plataforma TravelgateX’ schat dat 65% van de geplande reserveringen voor juni al zijn geannuleerd en zo wordt het weer een verloren maand, besluit Jorge Marichal, president van Ashotel.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).