’30 mei - Día de Canarias’ brengt een toost uit op het toeristisch herstel

Geschreven op 01-06-2021Alle hoop van de toeristische sector op het eiland Tenerife is gevestigd op de zomer omdat de voorspellingen een geleidelijk en aanhoudend herstel aangeven vanaf juli en vanaf september alle deuren wijd openzetten voor de start van het winterseizoen.

David Pérez, minister van Toerisme van Tenerife, legde uit dat de markten momenteel positieve signalen afgeven aan de sector die een jaar geleden moest sluiten vanwege het nul-toerisme.

De Britse markt, die de grootste stroom bezoekers naar Tenerife brengt, staat nog even ‘on hold’, maar de rest van de uitgevende landen weerspiegelt een opwaartse trend in termen van reserveringen. Te beginnen met de Franse markt, die op dit moment al bijna de cijfers van 2019 evenaart, evenals de Scandinavische en Duitse markten, die ook een stijgende curve laten optekenen ten opzichte van 2019.

Maar de beste signalen komen van het Spaanse vasteland. De Spaanse markt presteert fantastisch. Grootschalige reserveringen werden geregistreerd sinds het einde van de alarmtoestand op 9 mei, en sindsdien leidt Tenerife de verkoop op nationaal niveau, gevolgd door Lanzarote en Mallorca.

Toch houdt de toeristische sector de vingers nog steeds gekruist dat de toenemende vaccinatiecampagnes in Europa nieuwe tegenslagen kunnen voorkomen na eerdere mislukte reactivaties ten gevolge van slechte epidemiologische cijfers. Daarom blijven we een beroep doen op de algemene verantwoordelijkheid van de burgers om de maatregelen goed op te volgen zodat de cumulatieve incidentie blijft dalen, aldus Pérez.

Verder wilde hij nog benadrukken dat de meeste luchtverbindingen ondertussen zijn hersteld behalve met enkele landen zoals Rusland, Marokko, Israël en Venezuela vanwege de geldende beperkingen.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben aangegeven dat ze zwaar willen inzetten op de Canarische Eilanden omdat er opmerkelijk minder zakenreizen worden geboekt na de toename van telematicabijeenkomsten in de afgelopen maanden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).