Santa Cruz heeft 22 vierkante meter groen per inwoner en valt daarmee in de prijzen

Geschreven op 01-06-2021De Spaanse vereniging van openbare parken en tuinen heeft het stadsbestuur van Santa Cruz de Tenerife de ‘XXVII Juan Julio'-prijs toegekend voor de waarde van het stadsbos van Santa Cruz met zijn gunstige effecten op de luchtkwaliteit en de volksgezondheid.

Santa Cruz voldoet aan de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie met betrekking tot de groene infrastructuur in de steden met 454 hectare, wat overeenkomt met 22 vierkante meter per inwoner, een waarde die hoger is dan de aanbevolen 15 vierkante meter per inwoner. Het Anaga Rural Park, door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat, en de rest van het bosgebied maken ook deel uit van het stadsbos van Santa Cruz.

De hoofdstad van Tenerife telt ongeveer 388.000 bomen, ongeveer twee per inwoner en een grote diversiteit met 488 verschillende boomsoorten, waarmee opnieuw de WHO-aanbeveling van minstens 1 boom voor elke 3 inwoners wordt overschreden.

De schepen voor openbare diensten, Guillermo Díaz Guerra, wees erop dat het bestuderen van het stadsbos essentieel is om de voordelen ervan voor de stad te kennen en de resultaten zullen als basis dienen voor het toekomstige ‘Plan de Infraestructura Verde y Biodiversidad’ van Santa Cruz.

Dit plan zal essentieel zijn als instrument om de vervuiling en de klimaatverandering tegen te gaan, wat beloond zal worden met een betere levenskwaliteit voor de burgers. Door de vervuiling te verminderen, zijn de schadelijke effecten op de burgers minder, wat de gezondheid van de algemene bevolking ten goede komt en, voegde hij eraan toe, de groene zones zijn ook een ontmoetingsplaats voor sociale activiteiten en vrijetijdsbesteding, die dan weer het psychologisch welzijn van de inwoners vergroten.

De Spaanse vereniging van openbare parken en tuinen zorgt voor de promotie en aanmoediging van elke creatieve activiteit die bijdraagt aan de menselijke behoeften van welzijn, milieu en duurzaamheid in het stedelijke en natuurlijke landschap. De uitreiking van de prijs aan het stadsbestuur van Santa Cruz gebeurde virtueel en vond deze week plaats tijdens de viering van het jaarlijkse congres van de ‘Parques y Jardines Públicos en Murcia’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).