Korte nieuwsitems

Geschreven op 01-06-2021Ter gelegenheid van ‘Día de Canarias’ benadrukte de president van de regering, Ángel Víctor Torres, dat bijna 800.000 mensen op de eilanden het vaccin al hebben ontvangen en dat het einde van de nachtmerrie dichterbij komt, omdat de epidemiologische situatie elke dag beter en beter wordt.

Het oceanografische schip 'Ángeles Alvariño', uitgerust met een sonar en een onderwaterrobot is zondag begonnen met zijn zoektocht naar Tomás Gimeno, de 37-jarige vader en zijn twee jonge dochters, Anna en Olivia (respectievelijk één en zes jaar oud), die sinds 27 april verdwenen zijn. De zoektocht situeert zich vooral in de wateren tussen Santa Cruz en El Chorrillo, met speciale aandacht voor de zone La Hondura. Het schip scant de volledige zeebodom op zoek naar enig spoor.

Een werknemer van het Penitentiair Centrum van Tenerife is maandagmorgen door een gevangene aangevallen toen die moest worden overgeplaatst voor een medische behandeling. De dader weigerde dit te doen en viel het slachtoffer aan, duwde hem op de grond en sloeg hem meerdere keren. Zijn collega’s konden de gedetineerde overmeesteren al stopte deze niet met het bedreigen van het slachtoffer.

De Guardia Civil heeft een criminele organisatie ontmanteld die gespecialiseerd was in drugshandel tussen het schiereiland en de Canarische Eilanden, in de zogenaamde CADCAN-operatie op Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife, Madrid en Huelva. Zeven mensen zijn aangehouden en werd 20 kilo cocaïne, 100 gram methamfetamine en 3 kilo fenacetine in beslag genomen, een stof die wordt gebruikt om verdovende middelen te versnijden.

Zoals gemeld door het ‘Consorcio de Seguridad y Emergencias’ arriveerden er maandag in de vroege ochtend twee boten met migranten op Fuerteventura. De eerste boot met 37 inzittenden kwam aan op het strand van Las Camillas en de twee in de regio van Caletón Blanco. Gevreesd wordt dat er een nieuwe stroom van boten op de Canarische Eilanden zal toekomen na de recente gebeurtenissen in Ceuta.

Een 20-jarige motorrijder is maandagmorgen zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Avenida Los Menceyes in San Cristóbal de La Laguna op Tenerife. Het slachtoffer liep daarbij zware verwondingen op aan de rug en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Salvamento Marítimo heeft in de afgelopen uren 41 migranten van een kano gered die werd gelokaliseerd op 7 mijl ten zuiden van Gran Canaria. Het betreft 22 mannen, 15 vrouwen en vier kinderen, waarvan twee baby's.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).