Granadilla de Abona viert feest tussen 4 en 13 juni

Geschreven op 01-06-2021


Granadilla de Abona pakt opnieuw uit met grote festiviteiten ter ere van ‘San Antonio de Padua en Nuestra Señora del Rosario 2021’ na een onderbreking van 2 jaar vanwege de pandemie.

De burgemeester, José Domingo Regalado, en de schepen voor Cultuur en Feesten, Eudita Mendoza, hebben officieel het evenementenprogramma gepresenteerd, zowel face-to-face als virtueel, met vooral muziek van de oudste orkesten van de gemeente.

De burgemeester legde uit dat de festiviteiten weer op de straat kunnen doorgaan met meer enthousiasme dan ooit tevoren, ondanks de beperkingen en veiligheidsmaatregelen. Muziek wordt de hoofdrolspeler van dit evenement. En daarom zullen het de oude orkesten van onze gemeente zijn, La Panamay en Scorpion, die de festiviteiten muzikaal zullen opluisteren.

Hij voegde eraan toe dat het ook gaat om het stimuleren van de lokale economische activiteit en het activeren van het enthousiasme en de vreugde van de burgers, die hij aanmoedigde om zich bij de initiatieven aan te sluiten maar altijd de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

Op 4 juni om 20.00 uur wordt een video vertoond die is gewijd aan de orkesten van de gemeente, Panamay en Scorpion, en waarmee hulde wordt gebracht aan hun lange muzikale reis op alle feesten van de gemeente.

Op zaterdag 5 juni wordt de XXXIII Ambachtsbeurs geopend alsook een tentoonstelling met oude foto's van de jaarlijkse ‘romería’ (bedevaart). Ondanks het feit dat er dit jaar geen ‘romería is, wordt er op zondag 6 juni om 20.00 uur een folkloristisch offer gebracht aan San Antonio de Padua door de solisten en dansers van de ‘Agrupación Folclórica Viñático y Parranda Chasnera’.

Op vrijdag 11 juni om 21.00 uur vindt het virtuele gala van de verkiezing van de ‘Reina de las Fiestas Mayores’ plaats, met een optreden van Omayra Cazorla en de solisten: Goyo Tavío, Fernando Martín, Ricardo Rodríguez, Juan Antonio ‘El Charro’, Félix chinea, Fernandito Martín, Miriam Reyes, Fabián Fumero, Vanessa Chinea, Jonathan Corujo en Saray Tapia.

Op zondag 13 juni, de dag van de patroonheilige, trekt de ‘banda juvenil de cornetas y tambores de Güímar’ door de hoofdstraten van het dorp en ’s avonds kan men genieten van de show 'Canto al trabajo' van het gezelschap ‘Pieles’.

Het volledige programma kan je terugvinden op de website: www.granadilladeabona.org en voor het bijwonen van de face-to-face activiteiten, waarvan de capaciteit beperkt is, kan men zich vooraf registreren via deze website.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).