Korte nieuwsitems

Geschreven op 01-06-2021


De Canarische Eilanden hebben opnieuw te maken met een opleving van boten met bijna tweehonderd migranten die tussen zaterdag en maandag de noordkust van Lanzarote en La Graciosa hebben bereikt . De regeringsdelegatie schrijft dit toe aan de goede omstandigheden op zee.

De bemanningsleden van het schip Ángeles Alvariño zullen 24 uur per dag in verschillende ploegen werken om de zeebodem voor de kust van Santa Cruz de Tenerife te scannen om zoek naar een spoor van de twee verdwenen meisjes op Tenerife. Zij zullen dit al zeker blijven doen tot 8 juni a.s.

De politie heeft een 49-jarige man in La Laguna gearresteerd nadat zijn 82-jarige tante, met wie hij samenwoonde, maandag dood werd aangetroffen met tekenen van geweld. De buren hadden haar al twee dagen niet gezien en hebben de politie gewaarschuwd. Kort daarna werd de man aangehouden omdat hij in verband wordt gebracht met de moord.

Afgelopen zondag kwamen Unipol-agenten tussenbeide in een bar in de hoofdstad van Tenerife waar een illegaal feest werd gehouden zonder de huidige sanitaire maatregelen te respecteren. Het waren de buren die de politie hadden verwittigd en 32 mensen werden geïdentificeerd en beboet.

De regering van de Balearen heeft het controversiële verbod op dj-optredens op de eilanden ingetrokken. In een nieuw officieel document wordt een 'disc jockey' aanzien als een culturele live show, zodat de activiteit ervan is toegestaan ​​binnen de gestelde voorwaarden. Uiteraard wordt er ondertussen op de Canarische Eilanden aangedrongen om dit ook te doen.

De gezondheidsdienst van de Canarische Eilanden heeft 336.720 mensen volledig gevaccineerd, dat betekent 18 procent van de bevolking ouder dan 16 jaar. Dat is vijf procent onder het nationale gemiddelde. 778.447 personen hebben ondertussen één dosis gekregen ofwel 41,61 procent van de doelgroep.

De supermarktketen Mercadona heeft 15 ton basisproducten geleverd aan de voedselbank van Tenerife (BancoTeide), zoals rijst, gehaktballen, worstjes, tonijn, koekjes en gofio. Dit is het resultaat van de sterke toewijding van de keten aan de zwaarst getroffen mensen in deze crisis.

Cáritas heeft in 2020 meer dan 42.000 mensen op de Canarische Eilanden geholpen met hun sociale acties, 19.796 personen kregen hulp van Cáritas Diocesana de Tenerife en 23.136 van Cáritas Diocesana de Canarias.

Volgens Idealista steeg de prijs van bestaande woningen op de Canarische Eilanden in mei met 1,4% ten opzichte van mei vorig jaar en bedroeg 1.879 euro per vierkande meter volgens de meest recente vastgoedprijsindex.

Leden van de Belastingdienst, de Guardia Civil en de Nationale Politie hebben dinsdag een vissersboot onderschept in de wateren van de Canarische Eilanden, varende onder Mongoolse vlag, waarop een grote hoeveelheid hasj werd gevonden. De exacte hoeveelheid is nog niet bekend.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).