Wanneer vervalt de maskerverplichting in openlucht?

Geschreven op 02-06-2021


De directeur van het Centrum voor de Coördinatie van Gezondheidswaarschuwingen en Noodsituaties, Fernando Simón, heeft erkend dat er wordt bekeken wanneer het mogelijk zou zijn om het verplichte gebruik van het mondmasker af te bouwen in openlucht.

Op een persconferentie wees Simón erop dat als de evolutie van de overdracht van het coronavirus homogeen is in Spanje, het "begrijpelijk" is dat deze maatregel op nationaal niveau wordt uitgevaardigd en niet door de autonome gemeenschappen zelf.

We zullen de verplichting om maskers te gebruiken geleidelijk moeten aanpassen en daar werken we aan. Het doel is dat 70 procent van de bevolking in de zomer gevaccineerd is maar het is mogelijk dat, voordat dit cijfer wordt bereikt, het gebruik van de maskers op sommige plaatsen in openlucht niet meer verplicht zal zijn, aldus Simón.

Hij heeft er echter voor gewaarschuwd dat deze maatregel in een wet is opgenomen waardoor deze niet binnen de 24 uur kan worden opgeheven en daarom heeft Simón zich niet willen uitspreken of er eventuele versoepelingen zullen komen begin juli, half juli, in augustus of september. Het is iets dat wordt geanalyseerd, maar het zal moeten worden beslist binnen de Interterritoriale Raad van het ‘Sistema Nacional de Salud’, aldus Simón.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).