Hoe gaat het nu verder met het ‘Hospital del Sur’?

Geschreven op 03-06-2021Het platform ‘Pro Hospital Público del Sur’ waardeert de ingebruikname van de eerste operatiekamers in het ziekenhuis van El Mojón (Arona), maar wacht nog steeds op een ontmoeting met het ministerie van Volksgezondheid om te vernemen wanneer de nog ontbrekende diensten worden opgestart.

Het begin van de chirurgische activiteit is een grote sprong vooruit maar de burgers van het Zuiden van Tenerife verdienen meer directe informatie. Daarom vragen we de vertegenwoordigers van de Canarische gezondheidsdienst om een ​​vergadering te beleggen om onze twijfels en vragen op te helderen, aldus Jordi Esplugas, woordvoerder van de groep.

Het platform vertrouwt erop dat het Hospital del Sur op middellange of lange termijn een ziekenhuis van ‘hoge operabiliteit’ zal worden en zal stijgen naar categorie 3, dat wil zeggen een stap boven de huidige classificatie, waardoor het op hetzelfde niveau zou komen als het ‘Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria’.

Esplugas herinnert eraan dat de voormalige minister van Volksgezondheid, Teresa Cruz, al stappen in die richting heeft ondernomen waardoor het mogelijk zou zijn om de ziekenhuizen in het grootstedelijk gebied te ontlasten, naast de voordelen voor de inwoners van La Palma, La Gomera en El Hierro, die toekomen via de haven van Los Cristianos.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).