Korte nieuwsitems

Geschreven op 03-06-2021Bijna 8.000 arbeiders verlieten de ERTE (tijdelijke werkloosheidsregeling) in mei op de Canarische Eilanden. Dat is een op de tien die zich in die situatie bevond gedurende een maand waarin de werkloosheid op de eilanden daalde en wat de positieve verwachtingen aantoont wat betreft de reactivering van het toerisme.

Het oceanografische schip Ángeles Alvariño dat sinds afgelopen zondag de zeebodem nabij Santa Cruz afscant op zoek naar sporen van de twee verdwenen meisjes, heeft iets vreemds gedetecteerd. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat het gaat, zal gebruik gemaakt worden van de onderwaterrobot die kan afdalen tot een diepte van 2.000 meter.

Het aantal langdurige werklozen daalde in mei op de Canarische Eilanden met 5.106 mensen, een daling van 1,81 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Zo staan er nog steeds ​277.417 mensen op de werkloosheidslijsten van de archipel, volgens gegevens die gisteren zijn gepubliceerd door het ministerie van Arbeid en Economie.

Salvamento Marítimo en de Guardia Civil hebben in de nacht van dinsdag op woensdag drie boten onderschept in de Canarische wateren, met in totaal 138 immigranten. Twee boten werden begeleid naar de havens van Puerto del Rosario en Gran Tarajal op Fuerteventura. Het betreft in toaal 88 migranten (69 mannen, 15 vrouwen en 4 minderjarigen, waarvan 2 baby’s). De derde boot met 50 inzittenden (30 mannen, 16 vrouwen, 3 minderjarigen en 1 baby) werd overgebracht naar het Arguineguín-dok in Mogán op Gran Canaria.

Met maar liefst 24.037 toegediende doses werd er gisteren een nieuw dagelijkse record gebroken in de vaccinatiecampagne. Er zijn al 1.110.053 doses toegediend en 18,53% van de doelpopulatie is volledig geïmmuniseerd.

Woensdagmorgen in de vroege ochtend zijn er twee ongelukken gebeurd op de TF-1, richting Santa Cruz de Tenerife. Terwijl de eerste plaatsvond in de gemeente Candelaria vond er een tweede ongeluk plaats ter hoogte van Radazul in El Rosario, waarbij vijf voertuigen betrokken waren. Dit veroorzaakte lange files gedurende gans de voormiddag.

De twee tijdelijke opvangcentra voor migranten in de gemeente La Laguna huisvesten momenteel minder dan duizend mensen, die aangekomen zijn in boten vanaf de noordwestkust van Afrika. Deze aanzienlijke afname is voornamelijk te wijten aan het feit dat honderden Maghreb- en Sub-Sahara-Afrikanen de afgelopen anderhalve maand naar het vasteland zijn kunnen doorreizen.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft zich aangesloten bij de herdenking van de Nationale Donordag, die elke eerste woensdag van juni wordt gevierd. Tijdens de eerste vijf maanden van 2021 werden er 42 donoren geregistreerd op de Canarische Eilanden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).