Dure vliegtickets naar de Canarische Eilanden in juli en augustus houden de nationale toeristen tegen

Geschreven op 03-06-2021De komst van het Spaanse toerisme, waarop de Canarische Eilanden rekenen voor de heractivering van de sector deze zomer, komt in gevaar door de hoge prijzen van de tickets om naar de eilanden te reizen in de maanden juli en augustus.

De stijgende kosten van de vluchten is geen nieuw probleem, maar toont opnieuw het concurrentienadeel aan van de eilanden door afhankelijk te zijn van de luchtverbindingen. Hoteliers waarschuwen dat de hoge tarieven nationale toeristen wegjagen en dat de Canarische Eilanden er slechts in slagen om iets meer dan één op de tien vakantieboekingen, die in Spanje plaatsvinden, binnen te halen.

De prijs die een gezin van vier moet betalen om een paar dagen op de Canarische Eilanden door te brengen, is niet voor alle budgetten haalbaar. Vier vliegtickets van Madrid naar Tenerife of Gran Canaria in de tweede week van augustus kosten tussen de 1.600 en 2.000 euro. Diezelfde week kan een gezin voor iets meer dan 1.000 euro naar concurrerende landen reizen zoals Griekenland of de Caraïben.

Met de huidige prijzen zal het onmogelijk zijn om een ​​aanzienlijk percentage van de Spaanse toeristen te overhalen om hun vakantie op de eilanden door te brengen, zegt José María Mañaricua, voorzitter van de ‘Federación de Empresarios de Hostelería y Turismo (FEHT) de Las Palmas’. Iets dat ons zorgen baart aangezien de Canarische Eilanden hun zinnen hadden gezet op de bezoekers van het vasteland om het zomerseizoen niet verloren te zien gaan, nadat de bestemming in de eerste vier maanden 86,4% minder toeristen mocht ontvangen dan in dezelfde periode van 2019.

De aankondiging van de Canarische Eilanden dat de Spaanse reizigers, die gevaccineerd zijn of Covid-19 hebben overwonnen, de eilanden mogen binnenkomen zonder PCR-test, heeft geleid tot een toename van de reserveringen voor de maand juni, maar niet voor de maanden juli en augustus, bevestigde David Déniz, voorzitter van de Canarische Vereniging van Reisbureaus en Touroperators.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).