De heropening van het nachtleven is toegelaten in de regio’s op risiconiveau 1

Geschreven op 04-06-2021De Spaanse minister van Volksgezondheid, Carolina Darias en de autonome gemeenschappen ontmoetten elkaar woensdag in de Interterritoriale Raad van het ‘Sistema Nacional de Salud’, die de mogelijkheid heeft bekeken om de activiteiten van de uitgaansgelegenheden te hervatten, die op 14 augustus 2020 werden stilgelegd.

Er werd unaniem goedgekeurd dat het is toegestaan ​​om discotheken en nachtbars te openen tot 3.00 uur in de regio’s die op risiconiveau 1 staan. De hotels, restaurants, cafés met terrassen en standbars moeten sluiten om 01.00 uur en buiten roken blijft verboden zolang de afstand van 2 meter niet kan worden gerespecteerd.

Met betrekking tot de horeca zal in de regio’s die zich op risiconiveau 1 of beter bevinden de toegestane capaciteit 50% binnenshuis zijn en kan deze met 10% worden verhoogd als er extra maatregelen worden toegepast zoals een goede ventilatie om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Op de buitenterrassen moet de afstand van de stoelen van de verschillende tafels minimaal 1,5 meter zijn en barservice is toegestaan ​​met behoud van bovengenoemde afstand en er mogen binnen maximum 6 personen aan een tafel plaatsnemen en 10 buiten.

Wanneer een regio zich op alarmniveau 2 bevindt, zoals Tenerife op dit moment, kan de autonome gemeenschap overwegen de opening van de uitgaansgelegenheden met de nodige beperkingen toe te staan, zolang de indicatoren een gunstige evolutie laten zien.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).