Sinds 2014 zijn aan Playa Las Teresitas meer dan 500 zee-engelen geboren, die met uitsterven worden bedreigd (video)

Geschreven op 04-06-2021


De gemeenteraad van Santa Cruz en de ‘Compañía Cervecera de Canarias’ lanceren een campagne om de samenleving bewust te maken van de noodzaak om de populatie zee-engelen (haaien) te beschermen, een mariene soort die met uitsterven wordt bedreigd en waarvan het grootste broedgebied ter wereld zich bevindt aan het strand van Las Teresitas in de hoofdstad van Tenerife. Hier werden sinds 2014 meer dan 500 zee-engelen geboren.

Dankzij het ‘Angel Shark Project’ konden duizend van deze dieren op de Canarische Eilanden worden gemonitord. Dit leverde gigantisch veel belangrijke informatie op onder andere dat een deel van de jongen tot anderhalf jaar in de omgeving van het strand blijven totdat ze in omvang zijn verdubbeld.

Het woensdag gepresenteerde initiatief richt zich op de verspreiding via de sociale netwerken van een video gemaakt door de documentairemaker Felipe Ravina, die beelden heeft verzameld over het leven van deze soort in de wateren van de archipel.

Bij de presentatie van de campagne benadrukte de burgemeester, José Manuel Bermúdez, de noodzaak om de rijkdom van de zeebodem van de stad te waarderen en het belang van de zorg voor het milieu en vooral het mariene ecosysteem van de eilanden, terwijl de schepen voor economische promotie, Evelyn Alonso, het belang van het werk van ‘Angel Shark’ benadrukte, die de aandacht willen vestigen op de zee-engel, die sinds 2019 in de Spaanse catalogus van bedreigde diersoorten staat.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).