Korte nieuwsitems

Geschreven op 04-06-2021Voor de vierde opeenvolgende dag werd de zeebodem afgescand met een speciale boot op zoek naar enig spoor van Anna en Olivia, die vijf weken geleden met hun vader zijn verdwenen, voorlopig echter zonder resultaat. De onderwaterrobot werd ingeschakeld omdat er twijfels waren, maar het schenen stenen en afval te zijn.

Verschillende minderjarigen hebben vanop een brug stenen gegooid naar de auto’s op de TF-1 tussen de brug van El Tablado en de brug van Punto Prieta in de richting van Santa Cruz. De politie werd verwittigd maar toen ze ter plaatse kwamen, waren de jongeren verdwenen. Verschillende auto’s raakten hierdoor vrij zwaar beschadigd.

De Spaanse minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, acht het haalbaar dat kinderen kunnen worden ingeënt tegen Covid-19 voordat het nieuwe schooljaar begint. Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft de toelating gegeven voor het toedienen van het Pfizer vaccin aan jongeren tussen de 12-15 jaar.

Meer dan 30.000 mensen hebben reeds genoten van de eerste kermis sinds meer dan een jaar op de parkeerplaats van het Palmetum de Santa Cruz. Het toont aan dat de mensen plezier willen hebben en willen genieten, zei de schepen van Feestelijkheden, Alfonso Cabello. De kermis blijft nog open tot 13 juni.

De brandweer van San Miguel en vrijwilligers uit Santiago de Teide hebben woensdagnamiddag zes mensen gered die verdwaald waren tijdens een wandeling langs het strand van Barranco Seco, gelegen in het zuiden van Tenerife. De twee volwassenen en vier minderjarige kinderen, die duidelijk erg uitgeput waren, werden per boot overgebracht naar Los Gigantes.

De Nationale Politie heeft een 43-jarige man gearresteerd voor een gewelddadige overval op een Los Alisios winkel in Santa Cruz de Tenerife. Hij bedreigde de medewerker met een groot mes om uiteindelijk beslag te leggen op... 25 euro.

De 49-jarige man die wordt beschuldigd van de moord op zijn 82-jarige tante afgelopen maandag in La Laguna (Tenerife), is de gevangenis ingegaan nadat hij de feiten heeft erkend. Het lichaam van de vrouw werd in haar woning gevonden nadat de buren de 091 hadden gebeld om te melden dat ze haar al twee dagen niet hadden gezien.

De gemiddelde prijs van woningen op de Canarische Eilanden en de Balearen is in mei met 4,6% gestegen in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar en is met 13,2% gedaald ten opzichte van de maximumprijzen die in 2007 werden bereikt, volgens de maandelijkse statistieken van ‘Vivienda nueva y usada Tinsa IMIE General y Grandes Mercados.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).