De BBC verwacht dat het Verenigd Koninkrijk de Canarische Eilanden niet op de groene lijst zal zetten

Geschreven op 04-06-2021Het Verenigd Koninkrijk zal voorlopig geen nieuwe landen of regio’s toevoegen aan zijn "groene lijst" van bestemmingen die voorlopig als veilig worden beschouwd voor Covid-19, nadat vermoed werd dat de Canarische Eilanden en de Balearen op de lijst van veilige bestemmingen zouden worden opgenomen, zo onthulde de BBC donderdagnamiddag.

Volgens de Britse openbare zender is de regering van Boris Johnson tot deze conclusie gekomen na evaluatie van de epidemiologische cijfers en de situatie van de vaccinatiecampagne in de andere landen.

Portugal is het enige land in de Europese Unie dat momenteel op de groene lijst staat, hoewel de Britse media speculeren dat het vanwege de toename van besmettingen mogelijk wordt gedegradeerd naar de oranje lijst.

Britse burgers die naar groene landen reizen, hoeven niet in quarantaine te gaan bij hun terugkeer in hun land, maar indien ze uit een oranje zone komen, moeten ze 10 dagen thuis blijven en 2 PCR-tests laten doen op Britse bodem.

In het geval de Britten terugkeren uit een land met een rood verkeerslicht, dan moeten ze verplicht in quarantaine gaan in een door de regering aangewezen hotel en zelf de kosten dragen.

Spanje, Frankrijk, Griekenland en Italië, de belangrijkste toeristische bestemmingen voor de Britten, staan nog steeds op een oranje verkeerslicht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).