16 doden als gevolg van verdrinking tussen januari en mei 2021

Geschreven op 05-06-2021Zestien sterfgevallen door verdrinking is de balans van de eerste vijf maanden van 2021 op de Canarische Eilanden, volgens gegevens van het platform ‘Canarias, 1500 km de Costa’.

Dat is één overlijden meer dan in dezelfde periode van 2020 en vier minder dan in 2019. 75% van de zwemmers was het water ingegaan toen de rode vlag wapperde of de zeecondities er ongunstig waren.

Tenerife is koploper in het aantal geregistreerde sterfgevallen (5), gevolgd door Fuerteventura en Lanzarote (3), Gran Canaria en La Palma (2) en El Hierro (1).

De maandelijkse sterfte aan onze kusten en aquatische voorzieningen bedraagt gemiddeld 3 zwemmers, hetzelfde als vorig jaar, terwijl dat in 2019 nog 4 zwemmers waren.

Het platform herinnert eraan dat verdrinking nog steeds de belangrijkste oorzaak van onopzettelijke sterfgevallen op de eilanden is, meer dan dodelijke verkeersongevallen. En de belangrijkste oorzaak is de roekeloosheid van de zwemmers zoals het negeren van de rode vlag en het gaan zwemmen op stranden zonder toezicht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).