Zelfs de Ángeles Alvariño vindt voorlopig geen aanwijzingen van Anna en Olivia

Geschreven op 05-06-2021Zelfs de Ángeles Alvariño, een schip van het Spaanse Instituut voor Oceanografie met een bodemscanner en een onderwaterrobot, heeft voorlopig nog geen aanwijzingen gevonden van de twee verdwenen meisjes in de wateren voor de kusten van Santa Cruz. Het schip heeft ongetwijfeld de meest geavanceerde technologie aan boord die de autoriteiten vandaag de dag kunnen inzetten voor het zoeken naar sporen.

Sinds de verdwijning op 27 april is er niets bekend over wat er is gebeurd met de kleine Anna en Olivia, respectievelijk één en zes jaar oud. Wat is de bedoeling van de 37-jarige vader Tomás Gimeno, die die nacht twee keer vertrok vanuit de jachthaven van Santa Cruz nadat hij enkele tassen in de boot had gezet en telefonisch aan zijn ex-partner Beatriz, de moeder van de meisjes, had laten weten dat zij ze nooit meer zou zien en dat hij voor hen zou zorgen.

De harde realiteit is dat de volgende dag zijn boot leeg werd teruggevonden voor de kust van Puertito de Güímar en sindsdien ontbreek elk spoor van de vader en de meisjes.

Uit de laatste telefoongesprekken die hij destijds met Beatriz voerde en de berekeningen van de brandstofkosten van de plezierboot, hebben de onderzoekers en de Guardia Civil ervoor gekozen om de Ángeles Alvariño de zeestrook voor de hoofdstad te laten afscannen vooral met de bedoeling om de tassen te vinden die Tomás in de boot heeft gezet en die niet werden teruggevonden.

De steile en overvloedige onderwaterkliffen, evenals de rotsachtige bodem, bemoeilijken het werk van de Ángeles Alvariño die sinds afgelopen zondag niet is gestopt met zoeken.

De voorzitter van ‘SOS Desaparecidos’ en woordvoerder van de familie van Beatriz heeft gisteren een brief gepubliceerd die rechtstreeks gericht is aan Tomás. In de brief laat de voorzitter duidelijk verstaan aan Tomás dat ‘het nog niet te laat is’ en dat ‘dit zonder grote gevolgen en schade kan worden opgelost’ in de hoop contact met hem te kunnen maken en de kinderen te kunnen herenigen met hun moeder.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).