Korte nieuwsitems

Geschreven op 05-06-2021Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN)  heeft donderdag om 18:27 uur een kleine aardbeving gedetecteerd op ongeveer 100 kilometer ten noorden van Tenerife en op een diepte van 33 kilometer. Dit was de derde aardbeving die in drie dagen op de eilanden werd geregistreerd.

Een vrouw raakte gisteren vrij zwaar gewond nadat bij een uitwijkmanoeuvre haar auto was omgekanteld op de TF-5 in de buurt van Santa Ursula. De vrouw was erg gedesoriënteerd en liep verwondingen op aan de borstkas. Ze werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer en meer families komen in financiële problemen in het zuiden van Tenerife, wachtend tot de vliegtuigen volgeladen met toeristen terugkomen. Het laatste rapport van het ‘Asamblea Comarcal de Abona de Cruz Roja’ (Rode Kruis) onthult een ongekende stijging van de hulp met 53 procent ten opzichte van het vorige jaar in de gemeenten Arona, Granadilla de Abona, San Miguel de Abona, Arico en Vilaflor.

Het ministerie van Volksgezondheid is donderdag overeengekomen om, na analyse van de epidemiologische gegevens, elk eiland op hetzelfde alertheidsniveau te houden. Zo gaan Tenerife en Lanzarote verder op niveau 2 en El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera en La Palma op niveau 1.

De gemeenteraad van San Miguel de Abona heeft de nodige vergunningen verkregen voor het uitvoeren van sanerings- en zuiveringswerkzaamheden aan de kust van Amarilla Golf. De investering wordt geraamd op 2.190.416 euro waarvan de gemeente van San Miguel 19,66% en de Cabildo de Tenerife de resterende 80,34% voor zijn rekening neemt. De werken hebben een uitvoeringstermijn van 14 maanden.

Een autobestuurder verloor de controle over zijn stuur en kwam in botsing met het straatmeubilair en enkele verkeersborden in de buurt van de ‘plaza 29 de Mayo’ in Santa Cruz de Tenerife. Volgens de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft de bestuurder niet alleen aanzienlijke materiële schade aangericht, maar probeerde hij ook te vluchten na het ongeval.

De regering van de Canarische Eilanden heeft de eerste officiële documenten ontvangen van het Ministerie van Territoriaal Beleid om de overdracht van de bevoegdheden van ‘Costas’ (kustbeheer) af te ronden. De Canarische overheid kan hierdoor zelf de nodige beslissingen nemen over alles wat met het kustbeheer te maken heeft. Voordien was dat in handen van ‘Costas’ wat de uitvoering van bepaalde projecten erg vertraagde of zelf belemmerde.

De tram van Tenerife vierde gisteren zijn 14e verjaardag. De vloot bestaat ondertussen uit 26 trams die sinds 2007 meer dan 185.655.000 passagiers hebben vervoerd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).