De Canarische toeristenvoucher als impuls voor de sector

Geschreven op 05-06-2021De toeristenvoucher zal door de regering van de Canarische Eilanden op 1 juli worden gelanceerd om de sector te promoten die erg zwaar is afgestraft door de pandemie. De Canariërs die besluiten om hun vakantie hier op de eilanden door te brengen, kunnen hiervan genieten en het dekt 50% van de uitgaven in de accommodaties op de Canarische Eilanden.

De toeristenvoucher bedraagt 200, 400 of 600 euro. De Dienst Toerisme van de regering moet de juiste voorwaarden nog meedelen, maar de klant is in ieder geval verplicht hetzelfde bedrag uit te geven. Dat wil zeggen, als de voucher 300 euro bedraagt, dan moet de begunstigde Canariër ook 300 euro bijdragen, met een multiplicatoreffect op de hele Canarische economie.

Alle eilandbewoners ouder dan 16 jaar kunnen hiervoor in aanmerking komen. De voucher wordt per persoon afgeleverd en niet per gezin. María Mañaricua, de voorzitster van de ‘Federación de Empresarios de Hostelería y Turismo de Las Palmas’ verklaarde dat de voucher veel Canariërs, die erover nadachten om deze zomer naar het buitenland te gaan, kan doen besluiten om toch op de Canarische Eilanden te blijven en hun vakantie hier door te brengen.

Hiervoor wordt een budget van 10 miljoen euro uitgetrokken waarvan 5 miljoen naar het subsidiëren van de vakanties van de eilandbewoners gaat en 5 miljoen zal dienen om de horeca vanaf september te reactiveren.

De voucher is in realiteit een prepaidkaart met een bepaald saldo en zal online kunnen worden besteld alhoewel nog niet alle details hierover bekend zijn.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).