Een echte schande, de middelbare school in Guaza

Geschreven op 05-06-2021Een schande. Dat is wat de meeste ouders van de studenten van het ‘IES Guaza’ zeggen aangezien het de enige school is die gebouwd werd met geprefabriceerde modules in 2002. Het was bedoeld als een tijdelijke oplossing om het ernstige gebrek aan schoolplaatsen in de zuidelijke regio het hoofd te bieden, maar bijna 20 jaar later heeft iedereen genoeg van deze 'derde wereldbarak" en de vele onvervulde beloftes.

De vloer beweegt als je loopt, de muren trillen, als het regent lekt het water de klaslokalen in en als de wind hard waait, dreigen de platen uit de plafons te vallen met direct gevaar voor de studenten, de docenten en de medewerkers. En als het warm weer is, zijn het net serres en als het koud is, net diepvriezers, vat een docent samen.

De oudervereniging heeft onlangs de slechte omstandigheden waarin hun kinderen moeten studeren aangeklaagd, maar vooral de vertraging van de werken aan de nieuwe school, die wordt gebouwd in Cho-Parque La Reina op slechts een kilometer afstand, zorgen voor de nodige frustraties.

De school had in januari 2020 voltooid moeten zijn en momenteel zijn nog niet eens 50% van de werken uitgevoerd door het bouwbedrijf Proyecon Galicia SA, dat de aanbesteding had gewonnen met een zeer lage offerte maar twee jaar geleden plots met een wijziging van het project kwam aandraven en een opwaartse herziening van het budget eiste alvorens de werken voort te zetten.

De minister van Onderwijs, Manuela Armas, liet weten dat er deze week een laatste voorstel naar de aannemer werd gestuurd en dat de werken kunnen worden hervat indien het voorstel wordt aanvaard. En als dat zo is, dan zullen de werken in januari of februari 2022 klaar zijn. Maar als het bouwbedrijf het voorstel niet accepteert, zal er een nieuwe aanbesteding moeten worden uitgeschreven en zullen de deadlines veel langer zijn.

De ouders zijn de excuses meer dan moe en wie er gelijk of ongelijk heeft, kan hen niet meer schelen. Er moet nu gewoon een oplossing komen. De mogelijkheid van een geschil beangstigt hen, omdat ze zich ervan bewust zijn dat dit de voltooiing van de school aanzienlijk zou vertragen. Het laatste woord is aan de regering van de Canarische Eilanden en het bouwbedrijf Proyecon Galicia, dat volgens de minister van Onderwijs ‘meer advocaten dan architecten heeft’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).