Het 'Marshall Plan' van 1.144 miljoen van de Canarische Eilanden

Geschreven op 06-06-2021De 1.144 miljoen euro aan staatssteun voor de bedrijven en zelfstandigen om de impact van de coronacrisis te verlichten, komen eraan. De Raad van Bestuur keurde gisteren het langverwachte wetsdecreet goed die de verdeling van de steun regelt. Het is bestemd om lopende betalingen aan leveranciers en andere schuldeisers te voldoen, om andere financiële schulden te af te lossen en cumulatieve verliezen te dekken van 1 maart 2020 tot 31 mei 2021.

De aanvraagperiode begint op 15 juni en loopt tot 28 juli. Bedrijven en professionals uit alle economische sectoren zullen er toegang toe hebben, behalve financiële instellingen en verzekeringen.

Om het beheer van de subsidies te vergemakkelijken is de verwerking erg vereenvoudigd. De aanvragers hoeven alleen het aanvraagformulier in te vullen, vergezeld van een verklaring. Het is niet nodig om extra documenten aan te leveren, behalve in uitzonderlijke gevallen zoals bedrijven die het boekjaar 2019 met verlies hebben afgesloten en die de belastingaangifte van 2018 moeten meesturen om aan te tonen dat ze dat jaar wel winst hebben gemaakt.

De Canarische president, Ángel Víctor Torres, verscheen op de persconferentie samen met de vice-president en minister van Financiën, Begrotingen en Europese Zaken, Román Rodríguez en Elena Máñez, minister van Economie, Kennis en Werkgelegenheid.

Deze 1.144 miljoen euro worden toegevoegd aan de steun die de Canarische regering zelf heeft voorzien, zoals de 95 miljoen euro directe steun in 2020 en de 84 miljoen euro in 2021 plus nog eens 80 miljoen euro voor de IBI (grondlasten), de toeristenvouchers en de uitstel van belastingen.

Gerechtigheid is geschied, zo benadrukte de president, omdat het niet meer dan normaal is dat de autonome gemeenschap, die het zwaarst is getroffen door de economische crisis, het grootste pakket aan staatssteun ontvangt en zal de zware economische impact op ongeveer 60.000 bedrijven verzachten en de werkgelegenheid beschermen.


 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).