De wijziging van het elektriciteitstarief leidt tot controverse

Geschreven op 07-06-2021De wijziging van het elektriciteitstarief in Spanje, dat op dinsdag 1 juni van kracht is ingegaan, waarbij het goedkoopste tarief wordt verkregen tussen 00.00 uur en 08.00 uur, heeft tot een controverse geleid.

Het heeft een golf van reacties opgeleverd op de sociale netwerken en veel Spanjaarden hebben ervoor gekozen om tot middernacht te wachten om hun huishoudelijke klusjes te doen zoals strijken, de wasmachine of de droogkast aanzetten.

Maar in plaats van kosten te besparen kan het je in sommige steden duur te staan komen vanwege de geluidsoverlast, wat bestraft kan worden met boetes tot 3.000 euro. Op deze manier botsen de aanbevelingen van de Spaanse regering met de plaatselijke gemeentelijke verordeningen.

De meeste gemeenten en steden in het land zijn het erover eens dat het 's nachts inschakelen van bijvoorbeeld een wasmachine geen acceptabel gedrag is. Het maximaal toegestane geluidsniveau 's nachts ligt tussen de 30 en 35 decibel. Een groot deel van de wasmachines op de markt overtreft deze cijfers ver.

Daarom wordt er aangeraden om dit soort huishoudelijke klussen te doen tussen 08.00 en 10.00 uur, tusssen 14.00 en18.00 uur en tussen 22.00 uur en middernacht omdat op die tijdstippen het middelmatig tarief wordt aangerekend en om misnoegde buren plus een boete voor geluidsoverlast te vermijden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).