De Canarische wetenschap vereist een investering van minstens tien miljoen extra per jaar

Geschreven op 07-06-2021De R&D-sector (Research and Development) op de Canarische Eilanden is van mening dat het tijd is voor de regering om aan het werk te gaan om de wetenschap nieuw leven in te blazen en een omgeving te creëren om een ​​aannemelijk economisch alternatief voor het toerisme op te bouwen.

Een investering van tien miljoen euro extra per jaar tot 2027 zou voldoende zijn om de ​​basis te leggen waarop de sector in de toekomst kan bouwen. Geconfronteerd met de fatale economische gevolgen van de pandemie op de Canarische Eilanden, met de grootste daling van het BBP in heel Spanje, zijn de universiteiten en onderzoekscentra van mening dat de komst van de Europese herstelfondsen de laatste troefkaart van de archipel kan zijn om de wetenschappelijke en technologische economie te promoten.

Daarom hebben de twee universiteiten samen met het ‘Instituto de Astrofísica de Canarias’ (IAC) en het ‘Instituto de Productos Naturales y Agrobiología’ (IPNA-CSIC) er bij de Canarische regering op aangedrongen om 60 miljoen euro extra te voorzien voor R&D, wat neerkomt op 10 miljoen euro per jaar.

Het is jammer dat er op beide universiteiten hoogopgeleide professionals zijn afgestudeerd die de Canarische Eilanden moesten verlaten om een ​​baan te kunnen vinden, zegt Marisol Izquierdo, vicerector onderzoek aan de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria. Aan de andere kant kampen deze instellingen met een hoge mate van pensionering, dus het is nu meer dan ooit nodig om het jonge Canarische talent, dat er zeker aanwezig is, hier te kunnen houden, zegt de vicerector.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).