Toeristencrisis doet meer dan 100 taxi’s verdwijnen op de luchthaven van Tenerife Zuid

Geschreven op 07-06-2021Onder de collega’s is het stil en de vraag die vaak wordt gesteld is wanneer er eindelijk nog eens goed nieuws wordt verwacht? En als je aan een taxichauffeur vraagt hoe het gaat, is het antwoord meestal erg kort, het gaat wel, de gezondheid is goed, dank u. Víctor Ramos, voorzitter van de Asociación de Taxis de Granadilla de Abona, waarschuwt dat al deze taxichauffeurs al meer dan een jaar door een diep dal gaan evenals hun families.

Er zijn collega's die huilend zijn weggegaan nadat ze vier jaar geleden een vergunning hebben gekregen, maar nu hun kosten niet meer kunnen betalen, aldus Ramos.

De situatie is echter iets verbeterd ten opzichte van de afgelopen maanden en de hoop is gevestigd op de heropening van de Britse markt. Voor de quarantaine waren er 140 taxi’s op de luchthaven, nu zijn we nog met 40, en tijdens de zware lockdown waren dat er nog maar 16. Er komen ondertussen meer vliegtuigen toe dan voorheen met een bezetting van 50%, dat is het dubbele van het aantal reizigers dat maanden geleden aankwam.

Ondanks de schuchtere tekenen van herstel als gevolg van de voortgang van de vaccinatiecampagne in Europa, blijft de crisis de taxisector treffen. Omdat er geen uitgaansleven is en er minder mensen aan het werk zijn in de toeristische zones, worden er minder taxi's en meer bussen genomen, zegt Ramos, die net als zijn collega's zijn hoop heeft gevestigd op de geleidelijke opening van hotels.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).