Antigeentest voldoende om Spanje binnen te komen

Geschreven op 09-06-2021


De regering van de Canarische Eilanden wil absoluut dat de Britse reizigers deze zomer naar de eilanden kunnen komen. Het zijn immers de belangrijkste klanten van de toeristische sector en de Canarische regering vraagt ​​Londen om de gezondheidsgegevens van de eilanden afzonderlijk te beoordelen, omdat andere Spaanse regio’s slechtere epidemiologische cijfers hebben.

De Canarische president was erg optimistisch over het feit dat Spanje sinds maandag reizigers toestaat het land binnen te komen met een antigeentest, een veel goedkopere diagnostische test dan de PCR-test. Ik ben erg blij met deze antigeentest en ik moet zeggen dat we er sinds mei 2020 voor hebben gevochten, aldus Torres.

Bovendien heeft het Spaanse ministerie van Volksgezondheid de uitbreiding aangekondigd van de diagnostische tests die zullen worden geaccepteerd bij gezondheidscontroles om toegang te krijgen tot Spanje om de komst van het toerisme te "versnellen".

De afdeling onder leiding van Carolina Darias stelt dat zaterdag een nieuwe resolutie zal worden gepubliceerd in het staatsblad die deze controles vanaf volgende week actualiseert en waarin staat dat Spanje toegankelijk is met het vaccinatiecertificaat en dat de antigeentest wordt toegevoegd aan de PCR-test. Reizigers die volledig geïmmuniseerd blijken te zijn met het Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca- of Janssen-vaccin moeten geen diagnostische test meer afleggen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).