Korte nieuwsitems

Geschreven op 10-06-2021


De familie van Anna en Olivia, de meisjes die met hun vader op Tenerife zijn verdwenen, is van mening dat de voorwerpen, die maandag werden gevonden zoals de zuurstoffles en een deken, deel uit maken van een afleidingsmanoeuvre van de vader, Tomás Gimeno. Het ganse team blijft 24 uur op 24 verder zoeken naar sporen van de meisjes.

De Nederlandse regering heeft woensdag haar lijst met veilige Europese landen, waar je als toerist naartoe mag reizen, uitgebreid en handhaaft de Canarische Eilanden en de Balearen als veilige bestemmingen.

De Civiele Bescherming van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft, in overeenstemming met de voorspellingen van de ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (AEMET) sinds gisteren de waarschuwing afgekondigd voor hoge temperaturen en het risico van bosbranden op de Canarische Eilanden. Deze waarschuwing geldt ook nog voor vandaag aangezien er temperaturen worden verwacht tot 37ºC in het oosten, zuiden en westen van Gran Canaria, evenals in de rest van de archipel.

Het ministerie van Arbeid en Economie, onder leiding van Yolanda Díaz, heeft via de sociale netwerken aangekondigd dat het gisteren een nieuwe cyberaanval heeft ondergaan, slechts drie maanden nadat de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening het slachtoffer was van een cyberaanval. De technici doen er alles aan om de goede werking zo snel mogelijk te herstellen.

De brand in een voertuig op de snelweg in het noorden van Tenerife heeft geleid tot aanzienlijke files. De gebeurtenissen vonden woensdagnamiddag rond 14.30 uur plaats in noordelijke richting ter hoogte van de Padre Anchieta-tunnel in La Laguna.

Agenten van het ROCA-team van de Guardia Civil zijn overgegaan tot de aanhouding van twee mannen van 29 en 38 jaar, die in de maanden april en mei twee diefstallen hebben gepleegd in boerderijen in La Victoria en La Orotava. Allerlei machines en voorwerpen werden gestolen, die op het internet als tweedehands spullen werden aangeboden. Zelfs schapen hebben ze meegenomen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).