De horeca van Tenerife wint het pleit tegen de regering

Geschreven op 30-06-2021


De binnenruimtes van de restaurants en bars op Tenerife mogen dan toch open blijven met dezelfde capaciteit als in fase 2 na de uitspraak van het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden dat het beroep behandelt dat werd ingediend door de restaurant- en horecasector van Tenerife tegen de beslissing van de regering van de Canarische Eilanden om het eiland naar niveau 3 te verhogen.

De rechtbank heeft de uitvoering afgeschaft van de anticovid-maatregelen die waren goedgekeurd door de Canarische regering voor het eiland Tenerife, zoals de sluiting van de binnenruimtes en de capaciteitsbeperking op de terrassen.

De rechtbank stelt dat er niet is aangetoond dat de horeca de oorzaak is van de nieuwe besmettingen en de sluiting van de horecagelegenheden of de beperking van de capaciteit worden dan ook niet als de oplossing aanzien om de slechte epidemiologische cijfers te doen dalen.

De beperkende maatregelen van de Canarische regering zouden de economische schade die reeds is toegebracht aan de restaurant- en hotelsector, essentieel en strategisch voor het economische voortbestaan ​​van het eiland, alleen maar groter maken.

Het Hof geeft de regering van de Canarische Eilanden drie dagen de tijd om te antwoorden met nieuwe argumenten.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).