De Canarische president hoopt dat de 'comeback' van de toeristische sector deze winter zal plaatsvinden

Geschreven op 01-07-2021De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, hoopt dat de eilanden in het winterseizoen zullen stijgen als toeristische bestemming na de lange onderbreking als gevolg van de Covid-19-pandemie.

Torres verklaarde gisteren dat alles erop wijst dat de toeristen in de uitgevende landen klaar staan om op reis te vertrekken zodra de pandemie beter onder controle is. De wintermaanden vormen de ideale periode om te komen genieten van het zachte klimaat op de Canarische Eilanden, die dan geen enkele concurrentie hebben in Europa.

Door het weer, het gezondheidssysteem, de geografische ligging en de connectiviteit zullen de eilanden opnieuw een aantrekkelijke bestemming zijn en zal het winterseizoen aan alle verwachtingen kunnen voldoen.

Op dit moment ondervinden de Canarische Eilanden concurrentie van de andere bestemmingen in Spanje en Europa waar het in juni, juli en augustus ook mooi weer is. Daarom is het van essentieel belang om in de laatste drie maanden van het jaar de beste epidemiologische cijfers te kunnen voorleggen.

Als we eind juli de doelstelling van 70% van de geïmmuniseerde bevolking bereiken en de vaccinaties in augustus goed vorderen, zullen we in een uitstekende positie verkeren voor een sterk winterseizoen, voorspelde de president. Hoewel dit het hele jaar niet meer kan goedmaken, zal het de deuren wijd openzetten naar een succesvol 2022 en daar vertrouwen we op, aldus Torres.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).