Korte nieuwsitems

Geschreven op 30-06-2021Op de Canarische Eilanden is bijna 40% van de doelpopulatie volledig geïmmuniseerd tegen Covid-19, ofwel 739.038 personen ouder dan 16 jaar. Ondertussen stijgt het percentage dat minstens één dosis heeft gekregen tot 58,98%, dat zijn 1.103.033 mensen.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, aanvaardt de uitspraak van het hooggerechtshof dat de binnenruimtes van de restaurants weer open mogen gaan en er minder capaciteitsbeperkingen zijn op de terrassen. Hij hoopt een overeenkomst te bereiken met de horecasector zodat de activiteiten veilig zullen verlopen om de toename van infecties onder controle te houden. We zullen opnieuw samen aan de tafel gaan zitten en naar formules zoeken omdat niemand wil dat het besmettingsniveau stijgt, zei hij.

Een vijfjarig meisje sterft in de reddingshelikopter na 17 dagen samen met haar ouders in een boot te hebben doorgebracht op weg naar de Canarische Eilanden. De ‘patera’ werd dinsdag opgemerkt door het koopvaardijschip, de Cape Taweelahdoor. Ook de moeder was er zeer erg aan toe en kon nog worden gereanimeerd maar voor het kleine meisje kwam alle hulp te laat.

De onderwaterrobot van de Ángeles Alvariño, het oceanografisch onderzoekschip, werkt niet meer waardoor de zoektocht naar Anna en Tomás Gimeno zal moeten worden stopgezet. We hebben bijna geen reserveonderdelen meer", erkent de technische chef, José Cubeiro, in een verklaring aan de media.

Dinsdagavond is er in de calle Francisco Andrade Fumero in Arona een gevecht ontstaan waarbij een 27-jarige man messteken heeft opgelopen in de buik en het aangezicht. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De Nationale Politie doet een onderzoek naar wat er is gebeurd.

De politie heeft twaalf kilo cocaïne in beslag genomen in een huis in de wijk Almatriche in Las Palmas de Gran Canaria, waar ze heen gingen om een zelfmoord te voorkomen omdat de buren hadden gemeld dat er een man was die ermee dreigde zelfmoord te plegen. Toen de agenten het huis binnengingen, viel de man hen aan met een mes. Toen ze het huis doorzochten, vonden ze de cocaïne.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).