Massale screening van de bevolking op Tenerife

Geschreven op 30-06-2021De minister van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden, Blas Trujillo, heeft woensdag aangekondigd dat er het hele weekend een massale screening van de bevolking zal worden uitgevoerd op het eiland Tenerife, met name in de drie gebieden met de hoogste incidentie: Barranco Grande gelegen in Santa Cruz de Tenerife, La Cuesta in La Laguna en Granadilla de Abona. Het zullen vooral personen zijn tussen de 18 en 45 jaar die zullen getest worden.

Er zal een snelle antigeentest worden uitgevoerd en, in het geval deze test een positief resultaat geeft, zal er vervolgens een PCR-test worden uitgevoerd, legde Trujillo uit.

De minister heeft ook aangegeven dat het regionale bestuur een nieuw systeem zal opstarten om mogelijke mutaties van het virus te bestuderen en om de incidentie ervan te verifiëren bij mensen die al zijn gevaccineerd met ten minste één dosis of die immuniteit hebben ontwikkeld nadat ze de ziekte hebben overwonnen.

Ten slotte kondigde hij aan dat vanaf zondag 4 juli de sporthal Santiago Martín 24 uur per dag open blijft met als doel de bevolking, geboren tussen 1962 en 1981, te vaccineren. Deze mensen zullen worden ingeënt met het Janssen vaccin en men is van plan om ongeveer 12.000 personen in te spuiten.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).