Korte nieuwsitems

Geschreven op 02-07-2021Door de instorting van een vloer woensdagavond in een appartementsgebouw in Ofra (Santa Cruz) werden een 50-tal gezinnen geëvacueerd en een aantal werd preventief naar hotels overgebracht. De oorzaak is een waterlek en de gemeentelijke technici zullen de structuur van het pand inspecteren alvorens de getroffen gezinnen mogen terugkeren naar hun appartement.

De Canarische regering en de horecasector zijn het erover eens geraakt dat de binnenruimtes van de restaurants een capaciteit van 40% mogen hebben en 50% als 10% van de cliënten tegen het coronavirus is gevaccineerd. Er mogen maximaal 4 personen aan een tafel zitten, uitbreidbaar tot 6 zolang iedereen ingeënt is. Op de terrassen is een capaciteit van 75% toegestaan met maximaal 6 personen aan een tafel. Het sluitingsuur is vastgelegd op middernacht.

Francis, 47 jaar en visser van beroep, viel in de ochtend van zondag 20 juni van zijn boot in zee tussen de haven van Granadilla en Montaña Pelada. Tien dagen later is zijn lichaam nog steeds niet gevonden. De familie heeft nu een privé onderwaterrobot ingehuurd, die zich in El Hierro bevindt om het gebied te fotograferen waar het ongeval is gebeurd.

De handel ziet de soldenverkoop, die gisteren officieel begon, met meer optimisme tegemoet dan vorig seizoen, maar met grote voorzichtigheid. De slechte epidemiologische gegevens van Tenerife, de onzekerheid over de opening van de toeristenmarkt en de werkgelegenheidssituatie van veel burgers die nog in ERTE (tijdelijk werkloos) zitten, belemmeren een "goede verkoopcampagne", hoewel de vooruitgang in de vaccinaties en de terugtrekking van de beperkingen in de horeca positieve gegevens zijn.

De Nationale Politie heeft in Puerto de la Cruz een man en een vrouw van 35 en 25 jaar aangehouden, beiden met eerdere veroordelingen. Ze werden opgepakt voor diefstal met geweld van smartphones en verzet en ongehoorzaamheid bij hun aanhouding door de agenten.

De gemeenteraad van Santa Cruz heeft bij het begin van de vakantieperiode versterking doorgevoerd van het beveiligings- en controleapparaat op de vijf belangrijkste stranden van de gemeente. Zo is er de mogelijkheid om vier drones in te schakelen om controle uit te voeren op de stranden Las Teresitas en Las Gaviotas.

Het  ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft opgeroepen tot samenwerking van de burgers bij het opsporen van Covid-19-gevallen, nadat 44 minderjarigen in Tenerife hebben geweigerd hieraan mee te werken. De jongeren hebben deelgenomen aan illegale feesten, al blijven ze dit ontkennen.

Bij een vechtpartij, die woensdagavond plaatsvond in Castillo del Romeral op Gran Canaria tussen jongeren, werden twee minderjarigen zwaargewond door een mes, een van hen werd in de rug gestoken. De Nationale Politie is een onderzoek gestart naar de twee daders die in een auto zijn gevlucht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).