De 'Ángeles Alvariño' loopt tegen zijn beperkingen aan in zijn zoektocht naar Anna en Tomás

Geschreven op 03-07-2021De bemanning van het schip Ángeles Alvariño en de onderzoekers van de Guardia Civil gaan tot het uiterste in hun zoektocht naar de kleine Anna en haar vader, Tomás Gimeno.

De vastberaden aanpak van de onderzoekers in deze uiterst complexe taak resulteerde in de ontdekking van het lichaam van de kleine Olivia op 1000 meter diepte, wat op zich al een mijlpaal is en sommigen beschouwen het zelfs als een wonder. En dit allemaal dankzij de onafgebroken zoektocht gedurende 30 dagen van het schip dat in Tenerife is gebleven en de zaak van de vermiste meisjes wil oplossen, al lijkt dat nu heel moeilijk te worden.

In de grafiek komt het groen gemarkeerde gebied overeen met een diepte van 1200 meter met een vlak reliëf waar de sonar perfect kan gebruikt worden. Meer naar het zuidwesten wordt het terrein ruiger, met de aanwezigheid van onderzeese bergen, spleten en ravijnen, een gebied waar experts erop wijzen dat het niet mogelijk is om de detectie van een object te garanderen. En al zeker niet in het blauw gemarkeerde gebied op een diepte van 1400 meter omdat de druk op de onderwaterrobot te groot wordt.Sinds er twee zuurstofflessen (gemarkeerd met rode sterren in de afbeelding hierboven) werden gevonden, is een gebied van 600 vierkante kilometer afgezocht, zoals aangegeven door de rasters op de afbeelding. De Guardia Civil is van mening dat het lichaam van Tomás Gimeno richting de hellingen is gedreven waardoor het lokaliseren bijna onmogelijk is geworden.

Beatriz Zimmermann, de moeder van de meisjes Anna en Olivia, heeft de Guardia Civil, de onderzoekers en vooral ook de bemanning van de Ángeles Alvariño bedankt. Het schip heeft wegens een defect aan de onderwaterrobot de zoektocht moeten stopzetten en heeft woensdagmiddag de Canarische Eilanden verlaten. Via sociale netwerken heeft ze laten weten dat ze begrijpt dat al het mogelijke is gedaan en dat dankzij dat geweldige werk in ieder geval de waarheid aan het licht is gekomen.