Korte nieuwsitems

Geschreven op 02-07-2021De woordvoerder van de Canarische regering verklaarde dat de nieuwe opleving van de migratiestroom, die de archipel de afgelopen weken heeft doorgemaakt, niets te maken heeft met het diplomatieke conflict tussen Spanje en Marokko maar door de slechte sociale en economische omstandigheden op het Afrikaanse continent. De meeste ‘cayoco’s’ komen uit meer zuidelijke regio’s en zijn dikwijls dagenlang onderweg met regelmatig dodelijke slachtoffers onder de inzittenden.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife zijn op zoek naar de bestuurder van een auto die donderdagnacht betrokken was bij een ernstig ongeval in de calle Juan de Aguilar en vluchtmisdrijf pleegde zonder de gewonde persoon te helpen of de hulpdiensten te bellen. De politie vraagt de medewerking van de burgers om de bestuurder te vinden.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag melding gemaakt van een uitbraak van Covid-19 met ten minste 5 geïnfecteerden en 45 nauwe contacten op Tenerife. De uitbraak vond plaats tijdens een lunch ter gelegenheid van het einde van het schooljaar en vond plaats op het terras van een horecagelegenheid waar de veiligheidsafstand en het maximum aantal personen per tafel niet werd gerespecteerd.

De gemeenteraad van La Orotava heeft de onmiddellijke sluiting van het strand van Bollullo bevolen door een aardverschuiving. Twee grote rotsblokken zijn losgekomen en vertonen grote scheuren, zo blijkt na een technische inspectie.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft een sanctiedossier geopend tegen een 16-jarig meisje dat een uitbraak van Covid-19 heeft veroorzaakt nadat ze zich niet aan de opgelegde quarantaine had gehouden, ondanks het feit dat ze aan de trackers had aangegeven dat ze dat wel deed. Ze had tientallen nauwe contacten bij verschillende sociale ontmoetingen waardoor er ondertuusen zes mensen werden besmet.

Bijna 6.000 werknemers verlieten in juli de tijdelijke arbeidsregeling (ERTE) op de Canarische Eilanden. 70.951 mensen vallen nog steeds onder deze arbeidsmaatregel, volgens gegevens van het ministerie van de Arbeid.

In Playa de la Arena, in de gemeente Santiago del Teide, is om een nog onbekende reden een auto in botsing gekomen met het stadsmeubilair waardoor de auto op zijn zijde terechtkwam. De twee inzittenden konden gelukkig op eigen kracht het voertuig verlaten. Een 73-jarige vrouw liep hierbij lichte verwondingen op.

Het Hooggerechtshof heeft de stopzetting van de werken van het hotel in La Tejita geannuleerd. Het heeft het omstreden administratief beroep van het bouwbedrijf Viqueira gegrond verklaard en herroept de officiële brief van 13 juni 2019 van de Provinciale Kustdienst van Tenerife die de stopzetting had bevolen van de werkzaamheden van het hotelproject.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).